EN

Новини

Основателят на организацията Bio/Zoo information – worldwide zoo and wildlife service Майкъл Йоргенсен отново на работно посещение в старозагорския зоопарк

14 Мар 2024

Основателят на организацията Bio/Zoo information – worldwide…

Работна среща бе проведена в Зоопарк Стара Загора с основателя на организацията Bio/Zoo Information – Worldwide Zoo and wildlife service Майкъл Йоргенсен

В образователния център на Зоопарк Стара Загора се проведе работна среща, в която участие взеха директорът му д-р Ивелина Илиева, заместник-кметът на Община Стара Загора Милена Желева, деканите на Аграрен и Ветеринарномедицински факултет – проф. Диян Георгиев и доц. Лазарин Лазаров, директорите на Зоопарковете в София и Добрич, ръководители и част от екипа на Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ и представители на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“. Срещата бе водена от Майкъл Йоргенсен – основател на организацията „Bio/Zoo Information – Worldwide Zoo and wildlife service“ и специалист с дългогодишен международен опит по обучение на работещи в зоопаркове по целия свят.

Специалистът представи обучителна система от курсове, с която работи успешно в няколко държави по света. На срещата се обсъдиха и общи проекти както с институции, така и с академичната общност и организации.

Майкъл Йоргенсен  ще бъде на посещение  в България през следващите две седмици. Предстоят дискусии за възможността за създаване на първия семинар за обучение на зоопаркови служители, както и създаване на обучителен център. Ще бъде проведено и обучение заедно със служителите на Зооградината, касаещо методите за хранене на животните.

Партньори