EN

Новини

Ученици от старозагорската ветеринарна гимназия практикуват в Зоопарка

04 Юли 2023

Ученици от старозагорската ветеринарна гимназия практикуват в…

Зоопарк Стара Загора, заедно с Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ сключиха споразумение за сътрудничество. Целта е ученици от 10 клас на гимназията да провеждат занятията по производствена практика в зооградината, за да придобият нови знания и практически опит. Стартът на практиката на старозагорските младежи бе на 3 юли и ще продължи до 14 юли.

„Радостна съм от това общо сътрудничество и вярвам, че и за учениците ще бъде много интересно и полезно. Благодаря на д-р Камен Ябълкаров и преподавателите на Ветеринарната гимназия „Иван Павлов“ за съвместната работа и съм сигурна, че ни предстоят още много общи инициативи занапред“, сподели ръководителят на Зоопарка д-р Ивелина Илиева.

По време на практиката, обучаващите се младежи участват в подготовката на храната на обитателите на зооградината, почистването на зелени площи и територии извън местообитанията на животните, запознават се с образователните програми, както и ще изработват дървени конструкции, къщички и други съоръжения, свързани с подобряването на средата в зоопарка. Учениците ще извършат и техническа помощ за фотографиране и видеозаснемане на стотиците обитатели, както и ще следят за спазването на правилата от посетителите.

Партньори