EN

Новини

Зооучилище търси приятели на животните

04 Юли 2023

Зооучилище търси приятели на животните

През месец юли, Зоопарк Стара Загора организира лятно зооучилище под наслов „Млади приятели на животните“. Учебната програма е специално разработена за групи до 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Всички необходими материали, включително и работните тетрадки за заниманията, са осигурени от зооградината.

Дейностите имат за цел да насърчат общественото образование и съзнание във връзка с опазването на биологичното разнообразие, да достигнат до по-широк кръг на придобиване на знания относно зоологическите градини, инициативи за опазване, даващи непосредствена представа и възможност за участие в действията на зоологическите градини, познания за тях - грижи за животните, медицина за екзотични животни, опазване на биологичното разнообразие, инвазивни чуждоземни видове (ИЧВ), етология или поведение. Зооучениците ще се запознаят с правилата на Зоопарка, със служителите му, различните видове животни и начина им на отглеждане.

Лятното зооучилище ще се проведе в рамките на 10 работни дни, в периода от 17.07.2023г. до 28.07.2023г. /от понеделник до петък/, от 10:00 до 14:00 часа. При засилен интерес и в зависимост от броя на заявилите участие, то може да бъде удължено. Зоопаркът не осигурява храна и транспорт. Децата трябва да си носят храна и шише с вода, желателно е да бъдат спортно облечени. Поради ограничения на местата в залата на образователния център, е необходимо предварително записване на тел.: 0877 075 491 или 0895 303 727, в срок до 15.07.2023г., всеки делничен ден от 07:30ч. до 16:30ч. Пакетната цена за участие, с включващ вход, в летните занимания в Зоопарка за дете е 12лв.

Чрез темите и заниманията, които са подготвили от старозагорската зооградина, децата ще имат възможност да научат кога са се появили зоопарковете, как да помагат и наблюдават животните, как да направят лакомства за едни от най-атрактивните животни – мечетата и какво е „приложно хранене“. Ще могат сами да приготвят сладолед за маймуните, да създадат изложба на открито, ще имат и спортни дейности. Малчуганите ще се превъплътят в детективи, ще се срещнат с охраната на Зоопарка, за да опознаят професията, както и ще имат „поглед от високо“ с помощта на Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“, а накрая ще присъстват в час по опазване на околната среда.

Партньори